Sauerland-Höhenflug-Mountainbike-Duitsland-mtb-routes-duitsland-mtb-willingen-mtb-winterberg-routes-hoch-sauerland-2

Mountainbike routes in Duitsland bij Willingen en Winterberg

Voor iedere mountainbiker is er genoeg te beleven in Hoch Sauerland. Dan is het ook heel leuk om in één van de mtb-vriendelijke appartementen van Haus Wunderberg te logeren, aan de voet van de Kahle Pön. Daar zijn ook diverse mooie mtb-routes uitgezet.

Haus Wunderberg ligt tussen de bekende plaatsen Willingen en Winterberg, waar prachtige mountainbike routes zijn aangelegd. Vanuit Haus Wunderberg zijn de meeste fietsend te bereiken, ofwel doordat de gekozen route door de genoemde plaatsen heenloopt, of anders rechtstreeks over de weg.

Sauerland, het mtb-walhalla

Sauerland is de laatste jaren een echt mtb-walhalla aan het worden, met meer dan 1700 kilometer mtb-routes, zowel voor de diehards als de recreatieve mountainbikers, een must om naar toe te gaan. Vanuit Haus Wunderberg zijn een flink aantal mtb-routes eenvoudig te bereiken, met verschillende lengtes en moeilijkheidsgraden. De diverse mountainbike routes hebben lengtes variërend van 25 tot 45 kilometer, van 750 tot wel 1400 hoogtemeters.

Alle mountainbike routes worden perfect met gele routebordjes aangegeven en je rijdt nooit over de gevaarlijk wegen, dus optimaal veilig. Elke mtb-route heeft een apart nummer, zodat je prima de ingezette mtb-route kunt volgen en niet in de war komt bij het kruizen van een andere mtb route. De kleur van de pijl en het nummer geeft de zwaarte van de mtb-route weer, zodat iedere mountainbiker, geoefend en beginner, aan zijn trekken komt.

Kaarten en gidsen voor mtb

Er zijn ook mountainbike routekaarten te koop, via het VVV of via internet te bestellen, wij hebben goede ervaringen met de MTB Routekaart of de Bikeline fietskaarten van Bike Arena Sauerland.

De mtb-gidsen van Bikeline zijn zeer degelijk. Afzonderlijk routes kunnen makkelijk uit de handzame ringband gehaald worden. De schaal is het meest sterke punt 1:35.000. De kaarten informeren u over het type wegdek, stijgingen en hebben hoogtelijnen. De afzonderlijk hoogteprofielen en de toeristische info complementeren deze fietsgidsen.

De routes zijn zeer gevarieerd, veel brede paden, maar ook regelmatig mooie slingerende single-tracks, genoeg te genieten dus voor mountainbikers.

Voorbeeld route nr.4, gemiddelde zwaarte, 29km., 817 hoogtemeters, gemakkelijk in 2 uurtjes te fietsen, de stops op de meest fantastische plekken meegerekend. Prachtige vergezichten vanuit diverse punten, bv op 745 meter op onderstaande foto. MTB op z’n best ;-))

Mountainbike-routes-Duitsland-Sauerland-mtb-sauerland-mtb-duitsland-mtb-willingen-mtb-winterberg-2

Wat verder heel leuk is, is dat er overal in het Sauerland met regelmaat leuke mtb evenementen worden opgezet, zoals MTB 3-täler Marathon in September,

 

MTB 3-täler Marathon in September:

 

 

Voor de echte diehards:

 

 

Kortom voor iedere mtb-er is er genoeg te beleven in het Sauerland en dan is het ook heel leuk om in één van onze mtb-vriendelijke appartementen te logeren, aan de voet van de Kahle Pön, waar ook diverse mooie mtb-routes zijn uitgezet.

TOT ZIENS!